Over ons

Greta Bogaerts begon ’t Stoffenhoekske in 1985 aan de Merksemsebaan 115 in Wijnegem. Nu, meer dan 30 jaar later, is deze stoffenwinkel een gevestigde waarde in Antwerpen.

Na een technische opleiding ‘Snit & Naad’ aan het Sancta-Maria-instituut te Deurne wilde Greta haar passie kunnen beleven zoals zij dat wilde. 

Dit enthousiasme werd een motivatie om haar eigen zaak te beginnen. Op 1 september 1985 zag ’t Stoffenhoekske het levenslicht. Al enkele jaren na de start overstegen het aanbod en het aantal klanten de capaciteit van het pand. In 1990 verhuisde ‘t Stoffenhoekske van de Merksemsebaan naar de huidige locatie op de Turnhoutsebaan. Maar opnieuw barstte het hoekske na enkele jaren uit zijn voegen. Toen het aanpalende pand te koop werd gesteld, diende zich een mooie gelegenheid aan om de winkel verder uit te breiden om een overzichtelijker geheel te bieden aan de klanten. Tien jaar na deze tweede uitbreiding werd ook het volgende aanpalende gebouw aangekocht, dat ingericht werd als bijkomende atelierruimte en cursuslokaal. Tegelijk breidden ook de aangeboden diensten uit. ’ t Stoffenhoekske begin in 1985 met de verkoop van modestoffen en naaibenodigdheden. Klanten kregen ook al het naaiadvies dat ze wensten. Na de verhuis begon Greta met de eerste naaicursussen, in haar eigen woonkamer en veel kleinschaliger en minder frequent dan vandaag.Klanten vroegen steeds vaker naar gordijnen en overgordijnen. Na bijkomende cursussen begon Greta met het maken van kwaliteitsgordijnen op maat. De hoogwaardige stoffen in het assortiment en de perfecte afwerking zorgden voor tevreden klanten en nieuwe klanten. Greta’s dochters Saartje en Lientje, die beiden een intensieve cursus raamdecoratie volgden, werken sinds enkele jaren vast in de zaak. 

Deze verzameling handen en expertise maakt het mogelijk om ook grotere opdrachten te aanvaarden en te voltooien. Zo maakt ’t Stoffenhoekske nu steeds vaker gordijnen voor scholen, rusthuizen, bedrijven,… overal in het land.

In de beginjaren ging ’t Stoffenhoekske ook op verplaatsing. Greta ging met modestoffen naar jaarmarkten en stond op de jaarlijkse Paasmarkt op de Turnhoutsebaan in Wijnegem. Daar werd ook steeds een modeshow gegeven waarin elk kledingstuk zelf gemaakt was. De modeshow is intussen historie, maar ’t Stoffenhoekske is nog steeds elk jaar vertegenwoordigd op de Paasmarkt.

’t Stoffenhoekske heeft reeds een lange weg afgelegd sinds de eerste steek in 1985. Vandaag vind je niet enkel een rijk aanbod unieke modestoffen en mercerie, maar kan je er ook terecht voor tapijten en gordijnen op maat met gratis opmeting en plaatsing. De hersteldienst levert nog steeds tijdig en keurig werk. En op de regelmatige en gezellige naaicursussen worden de fijne kneepjes van het vak uit de doeken gedaan.

’t Stoffenhoekske is nog lang niet aan het einde van de bol.

Contacteer ons

Wie zijn wij?

Greta Bogaerts

(Oprichtster en zaakvoerster)
Begonnen met de winkel in 1985. Zij bestuurt de zaak, doet de boekhouding, begeleidt de medewerkers en helpt waar nodig, bv. bij het opmeten en plaatsen van gordijnen. Greta begeleidt ook de naaicursussen voor volwassenen.

Peggy Van Sandt

(Op zelfstandige basis sinds 2006)
Peggy stapte voor het eerst ’t Stoffenhoekske binnen als deelneemster aan onze naaicursussen. Vandaag werkt ze freelance met specialisatie in machinaal borduren en retouches.

Saartje Danckers

(In vaste dienst sinds 2014)
Gespecialiseerd in verkoop, maatwerk, en retouches. Saartje volgde een zesjarige opleiding en een specialisatiejaar Mode, wat haar een uitvoerige kennis en vaardigheid inzake modestoffen en maatwerk. Zij begeleidt ook de naaicursussen voor kinderen.


Lientje Danckers

(In vaste dienst sinds 2016)
Gespecialiseerd in gordijnen, overgordijnen, optreksystemen, panelen en elektrische bedieningen voor gordijnen in alle vormen en maten. Lientje volgde een driejarige opleiding om expert te worden in alles wat te maken heeft met gordijnen op maat.

Greta en dochters Saartje en Lientje volgen regelmatig opleidingen om de hedendaagse kennis bij te schaven en op de hoogte te blijven van de nieuwste materialen, technieken en instrumenten.

Kijk binnen in onze winkel!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x